dissabte, 24 de gener del 2009

70 anys


Doncs sí, torno a renovar amb política. Aquest cop per recordar quelcom que molta gent oblida: Ara fa 70 anys, el 26 de gener de 1939, les tropes franquistes entraren a Barcelona triomfants, per l'Avinguda Diagonal. Al llarg de tota la Guerra Civil potser hi havia hagut encara una mica d'esperança, però amb l'entrada dels "nacionals" a Barcelona i la posterior entrada a Madrid, el somni republicà i tots els que a ell estaven relacionats es varen acabar. Molta gent va comprendre llavors que, si durant la Guerra havien patit, encara patirien més. Van començar l'exili i la repressió. Van començar quaranta anys de dictadura i trenta i pico de propina.
Ara es parla de memòria històrica... si si. Com volen memòria històrica de veritat si els hereus d'aquella gent encara segueixen al Congrés? I com a segona força més votada!
Tot i així cal seguir lluitant, cada pas és un petit triomf, cada petit recordatori honra una República que (no ho podem negar) va canviar el país i era i segueix sent totalment legítima en un Estat que es fa dir democràtic. I la lluita, en part, també és aquest petit escrit i també són les petites mobilitzacions convocades aquest any a molts pobles de Catalunya per recordar el moment en que varen entrar els falangistes i que a Barcelona, vés a saber perquè, no es fan.
I ho sento, no puc dir altra cosa que,
Salut i a per la Tercera!

3 comentaris:

Adrià ha dit...

Val, ara me n'entero d'això:
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Quemada/foto/Rey/acto/independentista/elpepuespcat/20090125elpcat_3/Tes

Lo trist al meu parer, és no només el tractament de la informació q en fa El País, sinó sobretot el fet q només convoquessin els independentistes radicals i de forma (ja em perdonaran) quasi secreta.

Anònim ha dit...

Ei filòleg ! o més ben dit...Ave republicanus!! jejeje

Ja feia molt que no em passava per aquí!L'examen d'avui m'ha anat de pena, res del qué preguntava ho havia explicat a clase. ( S'ha de dir a favor seu qué el examen constava de dos preguntes!!)

Però aixó no l'exculpa...A la guillotinaaaa!!

En resposta a la teva teoria filosòfal de la paraula " kata-pino" en grec, et diré k acertes més del q penses.

Pino, en grec, ( no ho puc escriure bé aqui xD) significa beure, xupar, xarrupar,...

I Kata és només un prefix qué duen el 99% de les paraules gregues q comencen per K xDD vol dir " com..." o " lo mateix qué..."
Així qué " katapino" és " com sí empassessís !" bebessís...és el mateix, crec qué els grecs no tenien 2 termes per diferenciar sí ingereixes líquids o sòlids..

Bé, espero haver-te ajudat!!

Iso

Anònim ha dit...

p.d: la meva paraula " filosòfal" no és cap falta d'ortografia, és la mescla entre " filosòfic" i "filosofal" xDD

com a excusa sembla barata, però me n'he adonat ara... ;)

Iso